به گزارش همشهری آنلاین، ساعت ۱۰:۴۶ صبح دیروز به مرکز فرماندهی آتشنشانی تهران خبر داده شد که کارگری در یک ساختمان در حال ساخت، داخل چاه سقوط کرده و وضعیت نامعلومی دارد. ۴ دقیقه از این تماس میگذشت که آتشنشانان از ۲ ایستگاه خود را به محل حادثه در خیابان آذربایجان، نرسیده به خیابان اردیبهشت رساندند. آنجا ساختمانی در حال تخریب بود و قرار بود به جایش ساختمان دیگری ساخته شود. در این شرایط بود که امدادگران تلاش خود برای بیرون کشیدن کارگر و نجات او را آغاز کردند.
جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران در اینباره به همشهری گفت: «از چند روز قبل عملیات تخریب ساختمان قدیمی آغاز شده بود و در این مدت چاهی به عمق ۳۵متر برای انجام آزمایش خاک در آنجا حفر و بدون درپوش و حفاظ رها شده بود و در این شرایط کارگر جوان که حدود ۲۱سال داشت بهدلیل بیاحتیاطی داخل چاه سقوط کرده بود.»
هیچکس از شرایط کارگر حادثهدیده اطلاعی نداشت و معلوم نبود بعد از سقوط چه بر سرش آمده است. عمق زیاد چاه از یک سو و تجربه حادثههای مشابه از سوی دیگر احتمال مرگ او را بالا برده بود. به همین دلیل آتشنشانان وقت را از دست ندادند و در کوتاهترین زمان ممکن تلاش کردند خود را به انتهای چاه برسانند.
ملکی در اینباره گفت: «وقتی نجاتگر آتشنشانی، خود را به عمق چاه ۳۵متری رساند، همکارانم در دهانه چاه منتظر خبری از سرنوشت کارگر حادثهدیده بودند. همه سکوت کرده بودند تا خبری از انتهای چاه برسد و دقایقی بعد نجاتگر از طریق بیسیم خبر داد که کارگر زنده است و آسیب چندانی ندیده است.»
زنده ماندن کارگر جوان چیزی شبیه معجره بود. او ۳۵متر یعنی چیزی به اندازه ساختمانی ۱۰طبقه سقوط کرده و زنده مانده بود و این باعث خوشحالی همه نیروهای حاضر در این عملیات شد. دقایقی بعد آتشنشانان با استفاده از تجهیزات ویژه کارگر را بیرون کشیدند و نکته جالب اینکه او بعد از سقوطی هولناک سراغ دمپاییهایش را میگرفت و میگفت دمپاییهایش را در انتهای چاه جا گذاشته است.
به این ترتیب آتشنشانان، کارگر آسیبدیده را از چاه بیرون کشیدند و درحالیکه قصد داشتند او را روی برانکارد بگذارند و به اورژانس تحویل دهند، او با پاهای خودش سوار آمبولانس شد و برای مداوای جراحات جزئیای که داشت، به بیمارستان منتقل شد.
سخنگوی آتشنشانی تهران درباره اینکه چطور این کارگر پس از سقوط ۳۵متری زنده مانده است، گفت: «اول و آخر ماجرا لطف خدا بود که این جوان از این حادثه جان سالم به در برد اما در بررسیها به این نتیجه رسیدیم بهدلیل تنگ بودن چاه، او هنگام سقوط به دیواره برخورد کرده و سرعت سقوط گرفته شده است و هنگامی که به انتهای چاه رسیده روی خاک نرم سقوط کرده و به این ترتیب زنده مانده است.»
ملکی در پایان گفت: «هنگام ساختوساز معمولا چاهها با بیاحتیاطی رها میشوند و دهانه آنها به درستی پوشانده نمیشود. انجام این کارها میتواند تا حدودی از وقوع حوادث جلوگیری کند. در این حادثه یک معجره توانست جان کارگر جوان را نجات دهد، این اتفاق به ندرت رخ میدهد.»
نظر شما